dinsdag, juli 25, 2006

Hij moet niet van die toespelingen maken...

Leon de Winter. Niet alleen verwent hij ons gepeupel geregeld met literaire meesterwerken en de, waarschijnlijk vooral voor hemzelf, lucratieve verfilmingen daarvan, hij is ook nog eens zo goed om op de site van Elsevier een weblog bij te houden onder de veelzeggende titel Het vrije Westen. En dat terwijl hij in het bijbehorende weekblad ook al een column heeft. Wat leven we toch in een rijk land.

Enerzijds is De Winter de persoonlijke woordvoerder van Ayaan Hirsi Ali, anderzijds is deze nestor van de vaderlandse scribenten een nogal overtuigd antiterrorist. In de praktijk komt dat laatste erop neer dat iedereen die het in zijn bolle kop haalt om ook maar enig begrip op te brengen voor moslimfundamentalisten en andere zelfmoordenaars, kan rekenen op de helse toorn van De Winter. Terroristen zijn bebaarde en gesluierde geloofsidioten die niet voor rede vatbaar zijn en niet rusten voordat het vrije Westen volledig vernietigd is. Voeg daarbij De Winters voorkeur voor de rechterkant van het politiek-ideologische spectrum, en je hebt alle ingrediënten voor een venijnig blog.

Jan Marijnissen is zo goed om zich door een Penthouse-journalist als een mak lam naar de slachtbank te laten leiden. Jan heeft namelijk het gore lef om in een interview een lijn te trekken van het hedendaags terrorisme naar het verzet van onze eigen brave burgerbevolking tegen de Duitse bezetter in WOII. Foei!

Het verder weinig lezenswaardige vraaggesprek in het kwaliteitsblad voor de betere vrachtwagenchauffeur verrijkt onze cultuur daardoor indirect met de nu al legendarische afsluiter van De Winters digitale tirade:

Ik kan niet genoeg eten om zoveel te kotsen als ik nu zou willen.’

Wauw.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»