dinsdag, augustus 29, 2006

Schreeuw van angst

Stichting Schreeuw om Leven komt bij monde van (oud-EO-) directeur Bert Dorenbos in het gareel tegen de concerten van Madonna in Nederland. Schreeuw om Leven is een anti-abortusvereniging. Nou meen ik ooit ergens gelezen te hebben dat Madonna, voordat zij moeder werd van twee stuks spruit, meermalen de breinaald ter hand zou hebben genomen, maar het is niet dit gerucht dat Doornbos en co. steekt. De Bijbelse toorn wordt gewekt door het concertonderdeel waarin Madonna zichzelf kruisigt. Deze theatrale zelfkastijding krijgt onomwonden het gevreesde predikaat godslasterlijk. Men heeft reeds een wake aangekondigd!

Ik weet zeker dat Madonna wakker ligt van dit soort publiciteit. Voor iemand die bekend staat als mediaschuw en uiterst conservatief, zal dit soort oproer een hele schok zijn. Maar ook voor ons gewone stervelingen vallen er de nodig peentjes te zweten. In De Telegraaf zegt Doornbos namelijk: ‘Het christelijk volksdeel wordt een beetje wakker. We mogen nu niet zwijgen.’

Het christelijk volksdeel dat en masse wakker wordt. En niet zomaar wakker wordt. Nee, een beetje wakker wordt. Kijk, dat vind ík nou verontrustend. God sta me bij.

1 opmerking:

Anoniem zei

Wat een enorme aansteller die Bert Dorenbos!!! Get a life man!