dinsdag, september 12, 2006

Een brug te ver

Tussen alle opnieuw instortende torens en krokodillentranen van onderdrukte CIA’ers door, was er gisteren ook nog nieuws op tv, goed nieuws zelfs. Er komt namelijk geen snelweg langs het Naardermeer.

Dat is vooral voor de plaatselijke flora en fauna een heugelijk feit. Ik denk aan guitige grauwe ganzen, aan brutale aalschovers en aan flamboyante eenden. Maar ook aan Jort Kelder. Want Kelder is een van de BN'ers die voorop gingen in de strijd tegen de A6-A9. Als vegetariër is Kelder begaan met het lot van Moeder Natuur. Ook is het zo dat Casa Kelder ergens in de contreien van het Naardermeer staat. En op zondagmorgen lekker rustig je Financieel Dagblad lezen tussen de kranswieren en dotterbloemen, is er natuurlijk niet meer bij met een drukbezochte snelweg door je achtertuin.

Ook Tweede Kamerlid Pieter Hofstra is tegen. En niet alleen omwille van de diertjes, al ziet Hofstra er wel uit alsof hij weet welke wijn men bij gevulde eendenborst drinkt. Als VVD’er gaat het Hofstra ook om de poen. En zeg nou zelf: vier miljard voor een landweggetje, da’s toch buitensporig veel.

Voor de camera's van de NOS kwam beroepsbourgondiër Hofstra gisteren gelukkig met een goedkoop alternatief: ‘We bouwen naar het ontwerp van een wereldberoemde architect onze eigen Golden Gate-brug over het IJmeer, desnoods met nog een laag eronder.’

Nou, dat gáát ons toch een hoop geld besparen! Dat kun je ook zonder het CPB wel zien. Laat dat draagvlak maar komen, dan bouwt die brug zich vanzelf wel.

Geen opmerkingen: