dinsdag, september 26, 2006

Mededeling van narcistische aard

Wegens persoonlijke beslommeringen is het hier wat stil geweest de laatste tijd. Iets met goden die mij minder gunstig gezind waren, iets met zak en as, een dekbed dat ik dag en nacht over mij heen getrokken hield, een fles whisky, een drankprobleem, een vrouw die er dientengevolge vandoor ging, arbeidscontracten die ontbonden werden omdat ik niet meer op mijn werk verscheen, iets met aids, ebola en bankroet. Kortom, iets met poep aan de knikker. Een geestelijke implosie, categorie Nietzsche; in mijn geval helaas niet voorafgegaan door epistels met eeuwigheidswaarde.

Maar ze krijgen mij er niet zomaar onder. Ben je nou gek. Ik bind gewoon in, laat mij onderdrukken en afzetten, waarna ik vrolijk verder leef. Zo! Dat zal ze leren! Schorem.

Ik heb mijzelf dus weer bijeen geraapt, ben met hernieuwde moed de boze buitenwereld tegemoet getreden. En wat doe je dan als weldenkende, veel te hoog opgeleide westerling? Juist, je klikt de porno weg en gaat eens op Google kijken wat voor wereldnieuws je eigenlijk gemist hebt tijdens je crisis.

En dan blijkt de geest nog wankel. Want onderstaand bericht kwam harder aan dan mij lief is.

ROME (ANP) - De ontmoeting tussen paus Benedictus XVI en de ambassadeurs van moslimlanden was een stap in de goede richting. Dat heeft de Turkse grootmoefti Ali Bardakoglu gezegd in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica, dat dinsdag is gepubliceerd.

Juist ja: een grootmoefti. Oh, het viel u nog niet op? Nou, mij wel. Een grootmoefti dus. Wat de hel is dat?! Daar sta je dan, met je weldenkendheid, met je opleiding, en vooral met je goede bedoelingen. Een grootmoefti. Het zegt je niets. Ja, je vermoedt iets. Maar het is toch vooral twijfel die toeslaat, beschaving die afbrokkelt. ‘Ik ben er echt even uitgeweest’, stamel je terwijl je hand onwillekeurig naar de fles whisky en het dekbed zoekt. Volgende keer maar twee keer nadenken voordat je besluit de wereld weer aan te kunnen. En tot die tijd vooral niet te veel Googelen. En al helemaal geen kranten lezen. Aldus sprak Paddy.

Geen opmerkingen: